Napadlo vás někdy, co by se stalo, kdybyste takové klasické české pivo, párek a Nagano okořenili o trochu té internetové nevraživosti a špetku českého humoru? V klidu, mě taky ne. A i přesto jsme v tom nejlepší na světě.

Polobůh Jára

Internet dokáže být opravdu temné a zlé místo. Dokáže být o to zlejší, pokud se na něm pohybují občané malého národa ve střední Evropě, kteří mají sice velké sportovní srdce, ale pivo je pivo, párek je párek a poslední sportovní úspěch se stal v devadesátým osmým. Kam se hrabou osobnosti, jako byl Masaryk nebo Václav Havel, když tu máme Jardu Jágrů a Dominika “Pij nápoj Smarty, je to víc než limonáda” Haška.

A u všemi milovaného kladenského poloboha, jenž sestoupil z nebes přímo na led, je nutné se pozastavit. Všichni si určitě pamatujete jeho ikonický účes. A právě tento účes je symbolem aktuálně největšího českého meme úspěchu. Češi jsou totiž nekorunovaní mistři světa v mullet huntingu. A já se rozhodl tomuto sportu přijít na kloub. Následující text je tedy pouze vědeckým bádáním a rozhodně nenabádá ke kyberšikaně, utlačování lidských a vlasových práv a hubení živočišných druhů.

Vepředu byznys, vzadu párty

Pokud někdo z vás třeba žil posledních třicet let v jeskyni a nebo proboha neví, kdo je Jarda Jágr, tak jsem si nejprve dovolil malý výňatek z Wikipedie – Mullet je forma mužského účesu oblíbeného zejména v 80. a 90. letech 20. století. Při tomto účesu jsou vlasy po stranách hlavy a na temeni ostříhány nakrátko a vzadu zůstávají dlouhé, většinou na ramena či na záda.

Ukázkový mullet z konce osmdesátých let

Možná si teď říkáte, proč pletu dohromady pivo, párky, Džegra a nějakej socialistickej účes, a právě proto jsem si připravil další malý výňatek – Dnes se mi povedl odlov jedince druhu Mulletus Mexicus Supermarketus. Pozoroval upřeným pohledem vážení pečiva, takže vcelku snadná rána. Tento kus disponuje pěkně napomádovaným byznysem a bohatě kučeravou párty. Tentokrát se jedná o výňatek přímo ze skupiny Mullet Hunting Pro, kde jeden z lovců komentuje jeho dnešní čekanou.

Mulletus Mexicus Supermarketus
Odstřelil jsem stříbrňáka v přirozeném prostředí

Mullet Hunting Pro je facebooková skupina, která shromažďuje ty nejlepší střelce z celé České republiky. Momentálně zaštiťuje zázemí zhruba padesáti tisícům nadšencům, kteří se každý den chlubí svými úlovky. Jedná se o největší spolek na světě a tím pádem staví Česko na první příčku světového žebříčku. Zapomeňme na smutnou Koukalovou, protože budoucnost české sportovní střelby je v mullet huntingu.

Mulletus Farmus Trhus, stříbrňák se zimním maskováním

A proč je lov mulletů u nás tak oblíbený? Řekl bych, že odpověď je úplně jednoduchá. Nemusíte běhat a ani posilovat, takže se nezpotíte, a k lovu vám stačí pouze bystré oči, schopnost rychle tasit a průměrně chytrý telefon s foťákem. Pokud všechno tohle máte, tak pak už jen stačí si počíhat a úlovek je na cestě. Navíc česká kotlina a její háje jsou plné nepřeberného množství mulletů. Dokonce je možné spatřit velké množství poddruhů. Lovci se nejvíce soustředí na samečky v zasloužilém věku, protože údajně není lepšího pocitu, než odstřelit pořádného stříbrňáka.

Mulletus Frontus

Bohužel dle mých zdrojů se u nás poslední dobou mulletí populace, tak jako každý jiný živočišní druh, potýká s úbytkem přirozeného prostředí a tím pádem i postupným vymíráním díky rychle měnícím se módním trendům, globalizaci a zánikům socialistických obchodů s oděvy. V poslední době se ale populace také mírně regeneruje, a to díky pářením se s hipster komunitou. zejména na území rezervace hlavního města Prahy.

Mulletus Obědus Skoroprasklus

Já doufám, že jsem vám tento bohulibý sport dostatečně přiblížil a pokud budete mít zájem, tak se určitě nebojte kontaktovat sdružení v místě vašeho bydliště a nebo přímo rovnou spolek Mullet Hunting Pro. A jak by řekl klasik: “Lovu zdar!”

Zdroj: https://czechmag.cz/o-tom-jak-se-mullet-hunting-stal-v-cesku-narodnim-sportem/